Niet iedereen is een grote fan van de huwelijksreceptie. Vaak wordt deze door de gasten gezien als het minst leuke deel van het huwelijk. Maar je receptie hoeft helemaal geen saaie bedoening te zijn! In deze blog delen we 6 gemakkelijke tips die je receptie opfleuren en waar je gasten gegarandeerd plezier mee zullen beleven. Let’s go!

Bron foto: Mijn Trouwpagina

 

1. Buffet met lekkernijen

 

Bron: Style Me Pretty

Natuurlijk moet je altijd wat lekkers voorzien voor je gasten! Maar in plaats van de obers alles te laten opdienen, kan je kiezen om iets informeler te werk te gaan. Zet een uitgebreid buffet neer met lekkere fingerfood hapjes of ga voor enkele zoete lekkernijen op een stokje. Als je echt out of the box wil gaan, kan je je gasten altijd verrassen met een gigantische donut wall.

 

 

2. Live entertainment

Bron: Bride Magazine

Als je gasten toch even moeten wachten tot ze een woordje met het bruidspaar kunnen delen, voorzie je best rustige loungemuziek. Op die manier is er geen leegte op de achtergrond en kunnen gasten genieten van leuke achtergrondmuziek. Wil je ervoor zorgen dat gasten dit niet snel beu zijn? Laat hen dan mee de muziek kiezen en zelf liedjes aanvragen. Zo is er voor iedereen wat wils!

 

 

3. Photobooth met attributen

Bron: Hitched

Say cheese! Om ervoor te zorgen dat je gasten zich niet gaan vervelen, kan je een leuke photobooth voorzien. Hier kunnen ze tijdens het wachten al gekke foto’s trekken met elkaar. Vergeet zeker geen leuke attributen klaar te leggen zodat je gasten deze kunnen gebruiken! 

4. Polaroid of wegwerpcamera

Bron: Pinterest

Ook wegwerpcamera’s zijn een goed idee om uit te delen aan je gasten. Hang enkele opdrachtjes omhoog op een bord en laat je gasten ze uitvoeren door er telkens een foto van te nemen. Daarna kunnen ze deze opdrachtjes vervangen door de foto’s op de juiste plaats te hangen. En voilà, je houdt er als koppel zelfs nog leuke foto’s aan over!

 

 

5. Raadspellen met het bruidspaar

 

Bron: Wedding Wire CA

Who said what? Dit spelletje is een must als je alle gasten wil entertainen tijdens je receptie! Vermaak je gasten door allerlei feitjes over jullie als koppel te delen. Bruid en bruidegom zitten rug tegen rug en moeten tegelijkertijd de juiste schoen in de lucht steken wanneer er een stelling of feit wordt verteld. Zo breng je meteen een leuke sfeer in het huwelijksfeest en breng je alle gasten aan het lachen!

6. Origineel gastenboek

Bron: Elegant Wedding Invites 

Iets wat elke gast moet invullen voor hij of zij vertrekt is het gastenboek. Daarom zorg je er best voor dat deze origineel is en meteen in het oog springt, zodat iedereen dit zal blijven herinneren! Kies voor leuke invulkaartjes waarbij al enkele vragen klaarstaan die de gasten moeten invullen of voor een doos vol puzzelstukjes die samen 1 groot hart vormen. Tot slot kan je je gasten ook op gekke voorwerpen laten schrijven zoals een wereldbol of een grote deur. Deze deur kan je achteraf zelfs in je huis plaatsen zodat je altijd aan deze prachtige dag kan terugdenken!

 

 

Wil je graag nog meer creatieve ideeën ontdekken? Neem contact met ons op en we bedenken samen leuke ideeën voor jouw receptie!

Groetjes,
Liesbet