Eindelijk schijnt de zon weer en natuurlijk willen we niets liever dan ervan genieten. Dat doen we het liefst op een zonnig terras met een lekker drankje in de hand! Wil jij je vrienden verrassen met een zelfgemaakt kleurrijk drankje? Pak pen en papier, want hier komt het recept!

Dit is wat je nodig hebt:

* een drankdispenser (voor dit recept gebruiken we ééntje van 3L)

* 1,5L bruiswater

* 250ml rietsuikersiroop

* 350ml Pulco limoensap

* scheutje muntsiroop

* verse muntblaadjes

* verse limoenschijfjes

* heeeel veeel ijsblokjes

Bereidingswijze:

Begin met het wassen van de muntblaadjes en de limoenen. Snij de limoenen in kleine stukjes. Neem de drankdispenser en doe er de ijsblokjes in. Doe het limoensap en de rietsiroop in aparte maatbekers met de juiste hoeveelheden. Giet beide in de dispenser. Voeg een scheutje muntsiroop toe en let op dat je er niet te veel in doet, want dat kan snel/sterk doorsmaken! Doe er een volle fles bruiswater in. Voeg de muntblaadjes en limoenschijfjes toe en roer het geheel goed door. Voilà, je drankje is klaar!

TIP: doe wat muntblaadjes en een klein limoenpartje in je glas als extra garnering. Gebruik herbruikbare ijsblokjes om je drankje koel te houden zonder dat deze waterig wordt (gemakkelijk te koop op bv. Action of bol.com). Je kan het recept zelf aanpassen naarmate je het zoeter, zuurder of frisser wil.