Feesten in tenten worden steeds populairder. Ze zijn dan ook heel charmant en gezellig! In deze blog geven we je de voordelen, maar ook tips & tricks van feesten in een tent. Veel leesplezier!

 

Voordelen van feesten in een tent

1. Creëer je eigen stijl

Fotograaf: Emofragma

Als je kiest voor een tent in plaats van een zaal, begin je met een leeg blad. Je kan zelf over elk detail beslissen en je tent helemaal naar jouw wens inrichten! Het vraagt wat extra werk, maar zorgt ervoor dat de decoratie volledig naar jouw smaak is. Bovendien heb je het voordeel dat er een groot aanbod aan tenten bestaat. Zo kies je al een beetje welke stijl je graag laat terugkomen in de vorm van je tent!

 

2. Grotere flexibiliteit

Fotograaf: Nathalie David Photography

Omdat je niet aan de verplichtingen van de zaal vasthangt, kan je gemakkelijk een eigen bar of foodtrucks voorzien. Je hoeft helemaal geen vaste formules te kiezen en de verplichtingen om drank uit de zaal te gebruiken valt allemaal weg. Op deze manier is je feest volledig naar wens! Zalig, vind je niet?

3. Overdekt in de natuur  

Fotograaf: Emofragma

Een tent heeft zoveel charme! Het kan je gasten lekker gezellig samenbrengen zonder nat te worden bij regen. Het voordeel is dat je wel nog steeds van de buitenlucht en de natuur rondom je heen kan genieten. Ook het geluid vindt zijn weg naar buiten, waardoor je geen oorverdovend getater en gelach creëert wanneer iedereen het naar zijn zin heeft! 😉 

4. Kies zelf je locatie

Fotograaf: Emofragma

Heb je al eens een prachtige zaal gezien die ideaal bleek te zijn, maar waarbij de omgeving niet echt mooi of groot genoeg was? Weg met dit probleem! Met een tent kan je perfect zelf kiezen waar ze komt te staan! Kies voor de gemakkelijkheid je tuin of ga voor een plek met een adembenemend uitzicht. Er zijn plekken genoeg om jouw droomfeest te laten plaatsvinden!

 

 

5. Camping of glamping

 

Bron foto: House of Weddings

Wil je dat je feest wat langer duurt en niet in de late avond hoeft te eindigen? Zorg dan voor een grote weide waar je gasten naast de feesttent kunnen kamperen! Zo hoeven ze na een leuke, maar vermoeiende dag niet meer naar huis te rijden. Verlicht de tenten voor een magisch effect en zorg ervoor dat de gasten de volgende ochtend kunnen genieten van een lekker ontbijt aan een kampvuurtje. En als je de gasten echt in de watten wilt leggen, kan je zelfs kiezen voor luxe tenten die de ervaring van kamperen nog beter maakt!

 

Waar moet je best rekening mee houden?

Comfort zaal evenaren

In een tent moet je al het comfort voor je gasten zelf creëren. Daardoor denk je best na hoe je het hen zo comfortabel mogelijk kan maken. Voorzie aangename stoelen, verwarming in de tent bij koudere buitentemperaturen, dekentjes, zachte kussens … Maar vergeet ook absoluut geen toiletten en vestiaire te voorzien!

 

Rijplaten voor het gras 

Voorzie altijd rijplaten waar leveranciers kunnen op- en afrijden. Dit wordt vaak wel eens vergeten, maar is heel belangrijk om niet telkens honderden meters op en af te moeten lopen met alle materialen. Zeker bij regen kunnen looppaden van pas komen. Zo kunnen de gasten in en uit de tent gaan zonder in gras te stappen en er een vieze modderboel van te maken!

Denk aan belangrijke details

Vraag op tijd vergunningen aan bij de gemeente voor jouw locatie. Zo staat je tent op een plek waar hij mag staan en kan je rekening houden met alle regels rond het aantal dB, personen … Voorzie ook voldoende stroompunten voor de bar, verlichting, verwarming … en zorg dat alle kabels veilig opgeborgen liggen, zodat niemand erover struikelt! Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende parkeerruimte is voorzien en er aparte ruimtes voorzien zijn voor eventuele artiesten die komen optreden.

 

Hopelijk hebben we je overtuigd om binnenkort je eigen charmant tuinfeest te geven! Contacteer ons zeker als je hulp nodig hebt met de organisatie van jouw feest!

Groetjes,
Liesbet