Je bent druk in de weer met je feest tot in de puntjes in orde te krijgen. Er is goede catering aanwezig voor de gasten, de dansvloer staat klaar, eventueel een live performance voor je gasten, noem maar op. Maar vinden kinderen dit ook wel leuk? Zij denken vaak maar aan één ding: spelen!

Kinderen worden vaak wel eens vergeten op een feest, maar zijn minstens even belangrijk als de andere gasten. Bovendien is het heel gemakkelijk om enkele leuke activiteiten voor kinderen te voorzien! Daarom hebben we voor jou enkele tips opgesomd die je kunnen helpen om er ook voor de kinderen een TOP feest van te maken!

 

1.  Speelruimte met spelletjes

 

Kinderen vinden niets leuker dan samen spelletjes te kunnen spelen! Voorzie zo air hockey, tafelvoetbal, een leuke photobooth of gewoonweg gezelschapspelletjes. Hier kunnen ze samen uren plezier beleven. Zeker met een grote groep kinderen zijn deze een aanrader! Kies ervoor om spelletjes buiten te voorzien bij goed weer, binnen bij een avondfeest of een combinatie van de twee. Alles kan!

TIP: Vraag aan de uitbater van de zaal of er mogelijkheden zijn om binnen of buiten te spelen. Zo weet je meteen waar je een leuke kinderhoek kan creëren!

 

 

2.  Dansvloer met kinderdisco

Kinderdisco is een geweldig idee als je heel veel kinderen op je evenement verwacht. Ja hoor, kinderen dansen ook heel graag! Voorzie een leuke ruimte waar de kinderen gezellig samen kunnen dansen. Pas de muziekkeuze aan naar de leeftijdscategorie en swingen maar!

TIP: Voorzie lekkere drankjes voor de kinderen aan de kant van de dansvloer. Ze krijgen snel dorst van al dat dansen en springen!

 

3.  Begeleide knutselactiviteit

Wil je ervoor zorgen dat er geen warboel ontstaat? Wil je de ouders laten genieten van het feest zonder constant bij de kinderen te moeten blijven? Voorzie dan een kinderoppas die een georganiseerde knutselactiviteit komt geven waarbij de kleren niet zo vuil kunnen worden. Zij houdt altijd een oogje in het zeil en houdt de kinderen voor een paar uurtjes bezig!

TIP: Geef op het einde van de knutselsessie een goodiebag met de werkjes mee naar huis. Zo hebben ook zij een leuke herinnering aan het feest!

 

4.  Voorzie lekkernijen

Kinderen smullen er ook graag op los! Voorzie niet alleen lekker eten voor alle volwassenen, maar pas ook je eten aan voor de kleinere gasten. Zo kan je grote potten voorzien met al wat lekkers in of een mini buffet met lekkernijen. Dit is gegarandeerd een succes!

TIP: Zorg voor wat lekkers in combinatie met de andere activiteiten.

 

P.S.: Als je weet dat er veel kinderen naar je evenement zullen komen, voorzie je het best een locatie waar er veel speelmogelijkheden zijn, zoals een bos, speeltuin … Zo kan je ook meteen via de uitnodiging laten weten dat ouders reservekledij kunnen meenemen voor de kinderen.

Komen er ook kinderen naar jouw evenement? Wij helpen je graag naar het zoeken van leuke kinderactiviteiten. Neem gerust contact met ons op!

Groetjes,
Liesbet