Je kan je anno 2021 al bijna geen trouwfeest met meer dan 100 personen inbeelden. Vele koppels keken dit jaar uit naar hun trouwdag en misschien was jij daar zelfs één van. Helaas is het nog niet mogelijk om met 100 gasten je huwelijk te vieren, maar binnenkort wel met 50 gasten. Zo kan je genieten van een buitenhuwelijk in intieme kring. Ideaal voor de micro wedding dus!

 

Een wat?

Bron: The Knot

Een micro wedding is een intieme, kleine bruiloft voor maximum 50 gasten. Het is de nieuwste trend van 2021 en zal wellicht nog meer terugkomen in de volgende jaren. Het is een leuke manier om jullie liefde op een kleinschaligere manier te vieren. Zo draait alles rond jullie tweetjes en kunnen jullie genieten van elkaars gezelschap!


Waarom kiezen voor een micro wedding?

Een micro wedding biedt tal van voordelen. Beeld je alle stress eens in op een groot trouwfeest. Je moet aan alles denken en ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. De locatie moet groot genoeg zijn, je moet voor meer dan 100 gasten het altaar aflopen, iedereen staart je aan bij de openingsdans … De lijst van stressfactoren kan eindeloos zijn en het brengt ook heel wat organisatorisch werk met zich mee. Maar dit hoeft niet zo te zijn!

Bron: 100 Layer Cake

Als je voor een intiem huwelijk kiest, kan je het gewoon gezellig houden in je eigen huis zonder stress. Neem bijvoorbeeld je tuin. Dit is de ideale plek om het bij goed weer gezellig te maken! Hou je toch liever van een specialere locatie? Zoek dan eens bij restaurants in de buurt of zij geen apart terras hebben. Zo kan je in kleine kring genieten van elkaar én van heerlijk eten en lekkere drankjes. Stel misschien zelfs een speciaal huwelijksmenu samen!

 

Wat met je trouwjurk?

Bron: Pre Owned Wedding Dresses

Ik hoor het je al vragen, wat moet ik nu aandoen? Hoewel dit een feest in intieme kring is, blijft het wel nog steeds de mooiste dag van je leven. Of je nu een groot feest geeft of het kleinschalig houdt, je kan zowel een extravagante of een casual jurk dragen. Ga voor je trouwjurk van het geannuleerde trouwfeest of ga op stap om een nieuwe jurk te vinden. Er zijn verschillende bruidswinkels die ontspannen en vrolijke trouwjurken verkopen, zoals Justin Alexander met de collectie ‘Adore’. Ideaal voor een micro wedding!

 

Wow, extra budget!

Bron: Brides

Door het grote trouwfeest niet te laten doorgaan, blijft er een groot deel van je budget over! Neem de kans om het budget in leuke details te steken die je micro wedding net die extra touch geeft. Personaliseer de aankleding van jullie huwelijk en verwijs naar kenmerken die jullie als koppel typeren! Van gepersonaliseerde bedankjes tot een luxe gastenboek. Doe eens zot en zorg voor confettipoppers of een mini champagnetoren!

 

P.S.: Stuur me gerust een berichtje als ik je kan helpen bij de organisatie van jouw micro wedding!

Groetjes,
Liesbet