‘Weg van het klassieke’. Het is een zin die steeds beter bij ons leven past zoals we het vandaag de dag kennen. En dit geldt ook zo voor het huwelijk. Er zijn oneindig veel aspecten van een huwelijksfeest veranderd tegenover 30 jaar geleden. Waarschijnlijk wist je zelf wel al dat persoonlijke ceremonies steeds populairder worden dan kerkelijke. Maar kende je de volgende veranderingen al?

 

1. Cadeau ontvangst

Steeds meer koppels kiezen ervoor om gewoon met zijn tweetjes de felicitaties en cadeautjes in ontvangst te nemen. Vroeger maakten de familieleden een lange rij waarbij elke gast ieder familielid moest feliciteren. En zeg nu zelf, met twee is dit toch veel gemakkelijker?

 

2. Bedankingen

Tijdens de speech aan tafel kan het bruidspaar al aankondigen dat er een cadeautje aan de uitgang aanwezig zal zijn dat de gasten mogen meenemen. Zo hoeft het koppel geen uitgebreid afscheid te nemen bij elke gast die vertrekt en blijft er veel meer tijd over om gezellig te blijven dansen!

 

3. Foodtrucks 

Foodtrucks worden steeds ‘hipper’ voor trouwfeesten! Vooral de oudere generaties hebben het soms wat moeilijk met dit principe, omdat het eten niet meer tot aan tafel bediend wordt of er geen buffet meer aanwezig is. Toch is een foodtruck een leuk idee om je feest extra aankleding te geven!

 

Ken jij nog klassieke protocollen die steeds meer aan het verdwijnen zijn? Deel het met ons hieronder in de comments!

Groetjes,
Liesbet