In deze blog hebben we speciaal voor jou de wedding fashion trends van 2021 verzameld. Ontdek welke kleuren ‘in’ zijn op dit moment en met welke jurk en bruidskapsel jij het hart van jouw toekomstige kan veroveren! Veel leesplezier!

 

Het kleurenpallet

In 2021 genieten we van kleurrijke paletten met rijke, warmere tinten zoals roestbruin, donkerbordeaux of aardetinten. Ook pastelkleuren zoals lila, perzik, roze … zijn dit jaar nog steeds de grootste kleurentrend op huwelijken.

Bron: Etsy

De bruidsjurk

Dit jaar geldt voor de bruidsjurken: less is more. Alles draait rond de bruid haar persoonlijkheid en de prachtige jurk. Er worden daardoor minder details gestoken in de accessoires en meer in de jurk zelf. Hieronder zijn een aantal hippe trends terug te vinden die je kan gebruiken voor jouw huwelijksjurk!

1. Off shoulder bruidsjurk

Bron: Etsy

Deze jurk is een combinatie van een strapless jurk met een mouw. Ze is geschikt voor elk seizoen, omdat je ze kan combineren met lange, halflange of driekwart mouwen. Kies voor een kanten of zijden stof en versier het eventueel met extra glitter of kraaltjes. Door er een blote rug aan toe te voegen, creëer je een prachtige combinatie. En voilà, je hebt je droomjurk gevonden!

2. Tweedelige bruidsjurk

Bron: Luulla

Trouwjurken die uit 2 stukken bestaan worden steeds populairder. Zo worden kanten crop tops vaak gecombineerd met lange, vloeiende rokken uit tule. Deze jurken zijn ook gemakkelijk om in te bewegen en wegen bovendien minder zwaar!

3. Bruidsjurk met bandjes

Bron: The New Bride

Dunne spaghettibandjes of iets dikkere, ze geven een leuke touch aan je trouwjurk. Ze passen bij elk model! Van uitbundige prinsessenjurken tot aansluitende jurken. Probeer dit zeker in combinatie met de volgende trend.

4. Diepe V-hals

Bron: Storenvy

Een diepe v-hals maakt je trouwjurk extra sexy. Deze trend past perfect bij een losse en aansluitende jurk. Bruiden die niet helemaal durven gaan voor een diepe décolleté, kunnen ook kiezen om een stukje stof toe te voegen. Op die manier heb je een diepere v-hals, maar is het toch niet te fel!

5. Balloon sleeves

Bron: Dreamers and Lovers

Deze mouwen zijn lang, poffend en creëren een romantisch gevoel. De stoffen en materialen worden vaak gecombineerd met veel details, wat het extra speciaal maakt!

6. Capes, jassen en mantels

Bron: Etsy

Door corona zijn er nog nooit zoveel huwelijken naar herfst- en winterperioden verzet. Daarom is de bovenkleding veel belangrijker geworden. Jassen, mantels en capes zijn daarom de nieuwste trend om aan je trouwjurk toe te voegen en houden je bovendien de hele dag lekker warm!

Het bruidskapsel

1. Vlechtjes in bruidskapsel

Bron: Etsy

Ga voor een losse, lange vlecht of subtiele, kleine vlechtjes. Het kan allemaal! Dit is de grootste bruidskapsel trend van 2021. Een lange vlecht past perfect bij een bruidsjurk met een lage, open rug. Zeker bij bruiden met een bohemian look is dit kapsel een aanrader!

2. Low bun

Bron: Etsy

De low bun of lage dot is een tijdloze maar prachtige trend dat geschikt is voor alle bruidsthema’s en jurken. Het leuke aan deze trend is dat je het op verschillende manieren kan dragen. Draag het los en fris of strak en chic. Je kan kiezen wat het beste bij jouw stijl past. Bovendien is het heel gemakkelijk, omdat je haren nooit in de weg zullen hangen!

3. Lange waves

Bron: Etsy

Bruidskapsels met lange, golvende haren zijn geschikt voor elke stijl of thema. Het voegt extra glamour toe aan je outfit, zeker in combinatie met extra haaraccessoires. Deze look wordt vaak gedragen door sterren op rode lopers, dus waarom niet dragen op de dag waarop jij in de belangstelling staat?

4. Staart in bruidskapsel

Bron: Amazon

Deze tijdloze trend blijft er schitterend uitzien! Een losse hoge of lage staart verfrist je hele look. Het is casual, maar chic tegelijkertijd. Zeker als je haar vanboven nog iets hoger wordt getoupeerd, ben je een zeer stijlvolle bruid!

5. Half opgestoken bruidskapsel

Bron: Amazon

Het half opgestoken kapsel is weer terug! Combineer bijvoorbeeld één van de bovenstaande trends of ga voor een bohemian bruidskapsel. Het typische hieraan is dat je haar er wat losser en nonchalanter mag uitzien. Vaak worden losse krullen gecombineerd met een deel opgestoken haar.

Bij alle kapsels kan je bovendien nog accessoires toevoegen zoals bloemen of parels. Deze zijn gemakkelijk te vinden en maken je weddinglook helemaal compleet!

 

Hopelijk heb je genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan. Laat in de reacties gerust weten welke look jij zou kiezen!

Groetjes,
Liesbet