Bron: Mime et Moi

Als weddingplanner heb ik dit probleem al vaak zien gebeuren. Niet alleen bij bruiden, maar ook bij mezelf en bij de gasten. Zo urenlang rondlopen op hoge hakken, is toch niet altijd zo praktisch … Bijna elke vrouw droomt ervan om prachtige hakken op haar huwelijksdag te dragen. Alleen wordt één detail vaak vergeten. Je loopt de hele dag op hakken en na een paar uren beginnen je voeten pijn te doen en krijg je blaren. Klinkt dit jou ook bekend in de oren?

Stel je nu eens voor dat je jezelf deze pijn kan besparen op je huwelijksdag en er toch nog elegant kan uitzien. Hieronder vind je een aantal handige tips terug die jij kan gebruiken om pijnlijke voeten te voorkomen en zo volop te genieten van je huwelijk!

 

1. Verstelbare hakken

Bron: Mime et Moi

Heb je geen zin om twee paar schoenen te kopen voor de ceremonie en voor het dansfeest? Wil je dezelfde look behouden door simpelweg de hoogte van je hakken aan te passen? Kies dan voor verstelbare hakken. Zo kan je op ieder moment met slechts één klik je look aanpassen van sexy tot casual. Verwissel de hak wanneer je pijnlijke voeten begint te krijgen, zodat je de hele avond vrolijk kan blijven dansen!

Mime et Moi is een bedrijf dat speciaal collecties voor bruiden ontwerpt. Ze verkopen hakken in verschillende kleuren, vormen en groottes. Van hoge dunne hakken tot lage brede hakken. Voor elke bruid is er dus wat wils! Hieronder vind je een filmpje terug over hoe de hakken juist in elkaar zitten.

https://www.youtube.com/watch?v=4T7op9h1ozI 

2. Opgepimpte sneakers

Bron: Lapis de Noiva

Heb je eigenlijk helemaal geen zin om hoge hakken te dragen? Kan je er niet goed op lopen of draag je ze niet graag? Geen probleem! Kies dan voor een leuke sneaker die je samen met je ‘husband to be’ kan dragen. Vind je sneakers te gewoontjes? Laat ze dan pimpen en geef er die extra touch aan! Je kan je sneakers personaliseren met een leuke quote of met een leuk design.

Zou je toch liever op hakken de ceremonie bijwonen en op het feest sneakers dragen? Dat kan ook! Voorzie dan twee paar schoenen die je gemakkelijk kan verwisselen. Overdag op hakken rondlopen en ’s avonds helemaal losgaan op hippe sneakers! Of kies ervoor om met je hele entourage op sneakers te lopen. Zo past iedereen bij elkaar en geef je een originele touch aan de outfits.  

Bron: Lapis de Noiva

 

3. Classy laarzen

Bron: Lapis de Noiva

Voor de bruiden die er graag iets stoerder en toch fancy uitzien, zijn laarzen uiterst geschikte schoenen! Laarzen zijn ideaal voor huwelijken in de herfst of winter. Zo kan je ze zelfs combineren met een maillot bij koud weer. Maar ook bij andere huwelijksthema’s zijn laarzen een top combinatie! Denk maar aan boho-, cowboy-, western-, sixties huwelijken …

De laarzen hoeven absoluut niet wit te zijn en kunnen met of zonder hak gecombineerd worden. Bovendien zijn laarzen gemakkelijke schoenen om goed in te lopen voor je huwelijk. Zelfs na je huwelijk kan je de laarzen nog vaak dragen. Zalig toch?

4. Bedrukte slippers

Bron: Hello May

Slippers zijn ideaal en hip voor op de dansvloer! Niet alleen voor het bruidspaar, maar ook voor de gasten kan dit van pas komen. Op een huwelijksdag is iedereen al een hele dag op stap. Denk daarom ook aan hun voeten. Zet een mandje neer voor je gasten aan de dansvloer. Zeker de vrouwen zullen je dankbaar zijn dat ze hun hakken even kunnen uitdoen 😉 Dit is DE oplossing om een leeglopende dansvloer te vermijden!

TIP: Zet een leuke boodschap op de slippers, zo heb je meteen ook al een gastencadeau! 

5. Kleurloze alcohol in je schoenen

Bron: Miss Murphy

Klinkt vreemd niet? Toch blijkt alcohol een oplossing te zijn om pijnlijke voeten tegen te gaan. Neem je mooie muiltjes erbij en wrijf ze in met wodka, whisky of andere kleurloze alcohol. Volg dit stappenplan voor pijnloze voeten:

  1. Neem een watje met kleurloze alcohol.
  2. Smeer het op de plekken waar je schoen knelt.
  3. Doe je schoenen aan je voeten en loop ze in.

Door de combinatie van de warmte van je voeten en de alcohol, kan de schoen zich beter naar jouw voeten vormen. Gebruik deze truc wel enkel bij leren schoenen, want bij andere materialen lukt dit niet. Ziezo, de schoenen zullen geen pijn meer doen!

6. Schoenen oprekken

Ja, je leest het goed, schoenen oprekken! Door natte sokken te dragen in je schoenen, kan je ze beter inlopen. Wanneer de sokken droog zijn, hebben de schoenen de vorm van je voeten. Zo simpel is het! Dit is een handige truc voor leren schoenen.

Voor synthetische schoenen kan je hetzelfde doen, maar dan niet met natte sokken. Hiervoor kan je het best dikke sokken aandoen in je schoenen en zo even föhnen. Laat ze vervolgens afkoelen met je voeten er nog in. En voilà, klaar is kees!

 

Hopelijk kan je nu zorgeloos genieten van jouw perfecte trouwdag!

Groetjes,
Liesbet