Dé huwelijkstrend van 2016 is een “boho”-huwelijk. Je kan geen magazine openslaan of Pinteresten zonder dat die term opduikt. Maar wat houdt een “boho”-huwelijk eigenlijk in? Hieronder vind je alle praktische informatie op een rijtje.

Bo-hoe?

“Boho” staat voor bohémien en is een eclectische mix van hippie-, zigeuner- en nomadische invloeden. Denk: blote voeten, bloemenkransen, witte gewaden. De twee belangrijkste redenen voor de populariteit van dit huwelijksthema zijn: prijs & persoonlijkheid. Boho-huwelijken hebben een vrije, relaxte sfeer en vertrouwen vooral op doe-het-zelf-projecten. Geen sprake van een duur en stijf feest, een boho-huwelijksfeest gaat veelal door in iemands achtertuin of in de vrije natuur. Vaak knutselen bruid, bruidegom en entourage de aankleding in elkaar, wat voor een losse sfeer zorgt. Bovendien kan het bruidspaar een eigen twist geven aan het hele gebeuren; kiezen ze voor boho-chic, boho-vintage, boho-rustiek,.. Voor ieder wat wils.

Hoe ziet een boho-huwelijksfeest eruit?

Een aantal elementen keren steeds terug om een bohémien-gevoel te creëren, zoals haarbanden, ruimvallende bruidsjurken, natuurelementen en veel bloemen. Maar je kan het aankleden zoals je zelf wil, hieronder een aantal voorbeelden.

Bruid

Een bohémien-bruidsjurk is romantisch, vloeiend en rustiek. Ideaal om in te dansen en plezier te maken. Het kapsel draagt bij tot het totaalplaatje door er bloemen of een haarband in te verwerken.

Collage_Fotor

Bruidegom

De boho-bruidegom ziet er al even artistiek en relaxed als zijn bruid, met opgerolde hemdsmouwen, lange baard en bloemen in zijn knoopsgat.

groom

Locatie

Festivaltent, strand, bos, schuur of achtertuin: als het maar rustiek is.

locatie

Aankleding

Een paar van de stijlelementen zijn bloemen, kaarsen en sfeerlichtjes, maar de aankleding bevat veel doe-het-zelf elementen. Het hoofddoel is om de gasten op hun gemak te stellen en een warme sfeer te bekomen.

aankleding

Droom jij weg bij het idee aan een boho-huwelijk? Is het iets waar jij voor zou kiezen? Vertel het ons in de comments!