Een openingsdans is voor een pasgetrouwd koppel een van de meest romantische momenten, het is immers de eerste keer tijdens de hectische huwelijksdag dat ze volledig in elkaar op kunnen gaan. Sommige paren oefenen een speciale routine in, anderen wiegen heen en weer in elkaars armen. Waar je ook voor kiest, het blijft een heel speciaal moment.

Wanneer je op het internet zoekt naar de mooiste liedjes voor je openingsdans, kom je steevast bij dezelfde nummers uit. Op deze tien liedjes werd al het vaakst gedanst in 2016:

  1. John Legend – All of me
  2. Adele – Make you feel my love
  3. Ed Sheehan – Thinking out loud
  4. Christina Perri – A thousand years
  5. Jason Mraz – I won’t give up
  6. Elvis – Can’t help falling in love
  7. Snow Patrol – Just say yes
  8. Sade – By your side
  9. Whitney Houston – I will always love you
  10. Lou Reed  – Perfect day

Maar vaak kiezen koppels ervoor om op een nummer te dansen dat voor hen betekenis heeft. Omdat ze elkaar hebben leren kennen wanneer dat nummer speelde, bijvoorbeeld. Of omdat de tekst perfect in woorden uitdrukt wat ze voor elkaar voelen. We namen de proef op de som en vroegen negen getrouwde mensen op welk liedje ze dansten en waarom. Het resultaat kan je hier bekijken.